Den første udendørs turnering i DK, Sydbank Open er slut.
Turneringen var lavet som et samarbejde mellem Tåsinge Tennis og Padel Klub og Vester Skerninge Tennis Klub.

Sponsorerne havde været rigtigt flinke. Stor tak til Bullpadel, In Sport, Rema 1000 og Svendborgsund Bryghus og en ekstra stor tak til Sydbank som sponserede præmierne i alle kategorier.
Også stor tak til Tåsinge Tennis og Padel Klub og Vester Skerninge Tennis Klub som gjorde turneringen mulig ved gratis udlån af baner.
Alle sponsorer leverede indhold til en lækker Sydbank Goodiebag.
Ydermere sponserede In Sport pølser og brød til grillen og Svendborgsund Bryghus og Bullpadel stillede op med en bod.

Når man laver en udendørs turnering er der altid risiko for at vejret kan modarbejde afviklingen. Se bare på bl.a. på Wimbledon. Udendørs turneringer har dog masser af charme og mulighed for høje lobs i en grad som vi ikke ser indendørs. Dertil skal lægges at vores landsholdsspillere har brug for træning på udendørs anlæg da turneringer som EM og VM typisk bliver afviklet i udendørs anlæg hvor vind, sol og fugtige bolde og vægge er en del af betingelser som i sidste ende jo er ens for alle.

Lørdag blev kvindernes og herrernes Kategori B rækker afviklet. Denne gang i et puljeformat som modsat cupformatet sikrer flere betydende kampe. Kvinder spillede alle mod alle i en pulje med 5 par. Herrerne var opdelt i 3 puljer med 3 par i hver. Med masser af fede kampe til alle. Vejret var fantastisk uuuol og en smule vind. Padel med solbriller, vind i håret og entusiastiske tilskuere. Lækkert. Sidst på dagen kunne vinderne kåres. Det blev Tine og Gitte som løb med førstepladsen i kvindernes række. I herrernes række endte det med at Christian og Morten stod øverst på sejrsskamlen.

Søndag var det så kategori A turneringens tur. DMI havde lovet småregn og regnen kom da også, heldigvis kun med ganske få millimeter ad gangen. Søndagsvejret var selvfølgeligt lidt ærgeligt, men spillerne viste høj moral og spillede alle kampe stort set uden afbrydelser. Ligesom om lørdagen var det puljekampe. Kvinderne spillede alle mod alle i en pulje med 4 par og herrerne spillede i 2 puljer med 3 par i hver. I kvindernes række vinder Marianne og Betina i en tæt 3 sætter over Paulina og Line. I herrernes række vinder Nils og Mads over Morten og Tobias.

Søndag havde vi besøg af en journalist og fotograf fra TV2 Sport. Vi havde selvfølgelig håbet på solskin, men de fik så billeder og interviews af spillerne som viser at padel bestemt også kan spilles udendørs selvom solen ikke skinner.
TV2 Sport er ved at lave et indslag om padel som sendes inden længe.Indslaget kommer til at handle om padel som en sport i eksplosiv vækst. Der vil både være interview med DPF, landsholdsspillere, klubber og kommercielle padelcentre.

Tillykke til vinderne og tak til alle deltagerne.

Resultaterne fra turneringen:
Resultatet af herre kat. A ses her: Pulje A B Slutspil
Resultatet af kvinde kat. A ses her: Pulje A
Resultatet af herre kat. B ses her: Pulje A B C Slutspil
Resultatet af kvinde kat. B ses her: Pulje A
Ranglisten er opdateret og kan ses her

Billeder fra turneringen kan ses her

Skriv et svar