Ole Egholm

Lær forbundet at kende!

Formand i Dansk Padel Forbund, Ole Egholm.
Der er garanteret allerede mange der kender eller har mødt Ole i Ballerup Indoor Club hvor han er meget aktiv.

Hvad hedder/kaldes du?

Ole Egholm, og ja, nogle kalder mig Pose, og det er også ret hyggeligt.

Hvem er du?

Veluddannet mand, far til to børn der nu er store, kæreste med Inger, der også er padelspiller. Havde en herlig barndom i Rødovre og på Bornholm der dog glimrede ved at ingen i min ellers ret store familie dyrkede sport. Startede først med at spille squash som 20-årig. Startede med at spille indendørs fodbold som 39-årig – det blev aldrig kønt men var altid sjovt. Startede med at spille tennis som 43-årig, stærkt opmuntret af min kæreste Inger, der gerne ville have mig med på tennisbanen. Det var dog også cirka som 43-årig, at jeg første gang prøvede at spille padel – og som for så mange andre var det på Club La Santa, hvor vi har været mange gange. Padel var sjovt. Da vi så, at der var kommet baner i Grøndal Centret i 2012 spillede vi der en gang imellem, og da vi til vores store overraskelse så, at der var åbnet et padelcenter i Ballerup (Indoorclub), så begyndte vi at spille regelmæssigt. jeg har altid selv arrangeret mange forskellige turneringer og legedage, og jeg syntes også der manglede nogle turneringer i Ballerup, og dem der var, fungerede ikke så godt. men så en dag mødte jeg Lasse Vedersø. Han tog utroligt godt imod mig (og alle andre) i Ballerup, og er et geni til at lave forskellige turneringsformer. Han sikrede, at jeg spillede mange gange om ugen, ikke kun i Ballerup men overalt hvor vi har kunnet spille.

Hvor bor du?

Jeg bor på Augustvej 60, 2860 Søborg. Før hed det 2730 Herlev, og jeg er glad for at vi fik ændret postnummeret, for vi bor i Gladsaxe Kommune og har ikke meget med Herlev at gøre. Det gjorde iøvrigt også vores huse mere værd. Jeg kommer fra Rødovre og har som så mange andre boet mange år midt inde i byen, jeg har boet i Paris og i Stockholm, og da min mor er fra Gudhjem på Bornholm har jeg brugt det meste af min barndom og meget af min ungdom i Gudhjem.

Hvad laver du i forbundet?

Ja, jeg burde ikke have været her, for jeg havde valgt det fra. Men jeg blev provokeret meget af den helt forkerte idé at ligefrem nedlægge Dansk Padel Forbund, som var på dagsordenen den 20. marts 2020, sådan at padel kunne indsluses i Dansk Tennis Forbund. Det var helt forkert for mig, og jeg fik også hurtigt det indtryk, at det syntes alle padelspillere var helt tosset. Hvis padelsporten skal udvikles ordentligt skal det være i eget forbund, uafhængigt af andre sportsgrenes interesser. Jeg havde ellers besluttet mig for, at jeg skulle bruge 2020 på at holde masser af ferie og ikke arbejde for meget, og kun arbejde, når jeg tjente penge på det. Men igen kom Lasse Vedersø på tværs, han bad indtrængende om at jeg skulle ringe tilbage selv om jeg stod på et bjerg i Ildlandet fordi han syntes, at padelforbundet havde brug for sådan en som mig. Så på resten af min ferie i Sydamerika blev jeg enig med mig selv – opmuntret af familien – at jeg godt måtte kaste kræfter i Dansk Padel Forbund – forudsat at jeg fik de rigtige folk med på det. Det hold vi har i bestyrelsen i skrivende stund er et meget stærkt hold synes jeg, og vi har folk til alle de vigtige poster, også selv om vi er et frivilligt forbund med meget sparsomme midler. Padelsporten i Danmark har en imponerende og meget stejl vækstkurve. Jeg ser det som en spændende udfordring at være med til at løfte padelsporten fra nichesport til folkesport. Jeg ved ikke om vi lykkes, men vi har ambitionerne.

Hvordan opdagede du padel?

Club La Santa, som sagt, og så Grøndal Centret da de åbnede i 2012, og efterfølgende Indoorclub i Ballerup.

Hvad laver du når du ikke spiller padel?

Jeg driver en virksomhed, der hedder Dansk Brancheanalyse ApS, som analyserer økonomien i forskellige erhverv, såsom rejsebureaubranchen, hotelbranchen, bilbranchen, reklamebureuaubranchen, revisionsbranchen og arkitektbranchen. Og et par erhverv mere. Min omsætning er stærkt afhængig af min indsats, og den har været stærkt dalende siden jeg startede som formand for Dansk Padel Forbund. jeg kan ikke engang give corona-krisen hele skylden! Derudover rejser jeg meget, ikke på job, men fordi jeg kan lide det. Jeg er medstifter af De Berejstes Klub tilbage i 1996, stadig aktivt medlem, og jeg har i skrivende stund besøgt 120 lande i verden. Jeg har stadig masser af rejsedrømme og en stærk formodning, om at de nok også skal gå i opfyldelse.

Hvad er dit favoritslag?

Smash! Ud-af-banen-smash. Som gammel squash-spiller er det nok det eneste slag jeg er god til, og det er også det ultimative vinderslag. Hvis jeg ikke får sendt bolden ud af banen under smashen, så kan det lynhurtigt blive en selvmordssmash. Men der er nu intet der fylder min simple motionist-spiller-sjæl med større glæde end at sende bolden ud af banen i en yndig smash. Hvis smashen er skæv nok behøver den ikke engang være så hård, for så ryger den ud over sidehegnet, der ikke er lige så højt. Det er mindst lige så smukt….

Hvad ved vi ikke om dig?

Ikke meget, jeg er meget transparent. Jeg har som udenforstående også været ret imponeret over den transparens der er på Dansk Padel Forbunds hjemmeside, og det er noget, jeg meget gerne vil være med til at fortsætte. Okay, jeg er også samler, noget jeg har taget med fra min lykkelige (men sportsløse) barndom: Jeg samler på mønter, pengesedler, hotelsæber, og ærligt, så “samler” jeg jo også på at besøge mange forskellige lande, og tro det eller ej, men også at spille på mange forskellige padelbaner (padelcentre). Dansk Padel Forbund har lavet en liste over padelbaner i Danmark, og så er vi nogle nørder der holder styr på, hvor mange af disse baner vi har spillet på. Som tiltrædende formand for Dansk Padel Forbund havde jeg spillet på 11 af de danske centre, nu er jeg oppe på 20. Jeg ved dog godt, at mange har spillet flere steder end jeg. Jeg har også spillet på verdens sydligste padelbane (Ushuaia), og jeg satser på at opleve verdens nordligste padelbane (Tromsø) til sommer.


Velkommen til Ole i Dansk Padel Forbund!

Dette indlæg har 2 kommentarer

 1. Henrik Gundsø

  Hej Ole,
  Tillykke med formandsposten.
  Jeg håber at du og bestyrelsen vil sikre indsatsen for at få Padel til at blive en rigtig forenings sport, på samme niveau som badminton og tennis.

  Hilsen

 2. Ole Egholm

  Hej Henrik, ja det er klart ambitionen. Vi vil meget gerne have, at der skabes flere padelklubber rundt i landet, der melder sig ind i Dansk Padel Forbund, og vi vil også meget gerne have at flere tennis- og andre klubber med padelbaner også melder sig ind.

Skriv et svar