Som tidligere varslet ville vi i denne uge offentliggøre turneringskalenderen for 2025, som består af alle DPF-turneringer, der spilles på mindst DPF200-niveau, herrernes fastlagte elitedivisionsterminer og Final Four i Lunar Ligaen. En stor tak til alle de mange medlemscentre, som har søgt om afholdelse af DPF-turneringer. Kalenderen er nu offentliggjort på vores hjemmeside og kan tilgås her.
Herudover har vi foretaget nogle ændringer i vores regler og retningslinjer, som træder i kraft fra 1. januar 2025. Vi håber naturligvis, I vil tage godt imod ændringerne – velvidende, at der er faldgruber ved hver eneste regel. Vi vil herunder fortælle om ændringerne, og hvad bevæggrundene er for at foretage dem.
Pointgrænser
Fremover vil arrangørerne skulle operere med disse forhøjede pointgrænser:
DPF200
Et par kan ikke spille DPF200-turneringer, hvis begge spillere på tilmeldingstidspunktet har haft mere end 4.000 point. En spiller med mere end 4.000 point kan godt spille DPF200 sammen med en spiller, der har færre end 4.000 point.
Hvorfor?
Historikken i DPF200 viser, at der ikke er en sportslig grund til, at to spillere med så mange point deltager i DPF200-turneringer sammen. Vi har oplevet, at det afholder mange fra at tilmelde sig DPF200-turneringerne, når par, som pointmæssigt ikke hører til i den kategori, alligevel tilmelder sig. Særligt på kvindesiden har det været en problemstilling, som mange har rejst for os, og det har vi lyttet til og valgt at agere således på.
DPF100, DPF50 og DPF25
Pointgrænsen i DPF100, når DPF100 er den højest udbudte række, ændres fra 2.000 til 2.500 point.
Pointgrænsen i DPF50, når DPF50 er den højest udbudte række, ændres fra 500 til 750 point.
Pointgrænsen i DPF25, når DPF25 er den højest udbudte række, ændres fra 100 til 150 point.
Først til mølle-pointgrænserne ændres tilsvarende til max.750 point i DPF50 og max. 150 point i DPF25. I først til mølle-rækkerne har arrangør dog stadig mulighed for at vælge en lavere pointgrænse, hvis det ønskes i en given turnering.
Hvorfor?
Med færre DPF200-turneringer i 2025 vil DPF200 sandsynligvis og forhåbentlig blive afviklet med stærkere rækker. Dette skal også gøre DPF100-niveauet stærkere, og derfor åbnes der op for, at flere spillere kan tilmelde sig DPF100-rækker. På herresiden har en forhøjelse af Lunar Liga-point gjort, at man hurtigt kommer over de tidligere pointgrænser ved at vinde forholdsvist få kampe, og vi mener ikke, at det gennemsnitlige par med et pointantal fra 500-750 hører mere til i DPF100 end DPF50. Det betyder selvfølgelig, at der bliver et DPF50-spænd fra 150 point til 750 point, og her kan der godt ligge noget niveauforskel, men vi kommer aldrig udenom, at vi i hver kategori har en bund, en mellemgruppe og en top. Vil man gå fra et niveau til et andet niveau, må man forbedre sit eget niveau.
Selvstændig tilmeldingsrække i DPF500
Fremover kan et par tilmelde sig en separat tilmeldingsklasse i DPF500-rækkerne.
Hvorfor?
Hidtil har det været sådan, at man ikke kan tilmelde sig rækken separat, og da målgruppen er de absolut bedste herhjemme, så vil vi også gerne sikre, at de ikke er nødt til at tage fra København til Nordjylland, hvis ikke de får plads i 500’eren, men i stedet får plads i en lavereliggende DPF200, som de egentlig ikke ønsker at deltage i. Vi tror på, at vi kan lokke nogle flere subtopspillere til at tage den lange køretur, hvis de enten er garanteret deltagelse i DPF500-rækken eller ved, at de kan få lov at slippe for at spille den lavereliggende række.
Ingen 16-draws i DPF200-rækker
Man kan ikke længere sætte en DPF200-række med en 16-draw, med mindre rækken spilles over to dage.
Hvorfor?
Måske vi på sigt skal derhen, hvor det slet ikke skal tillades at køre med 16-draws på én dag, men i første omgang tager vi os af DPF200’erne. Vi tror, at niveauet bliver så højt i disse rækker, at vi ikke synes, det er forsvarligt, at man på dette niveau skal spille fire kampe på én dag.
Sign in-tidspunkt
Man må først åbne for sign in/tilmelding til sine turneringer tidligst to måneder før turneringsstart.
Hvorfor?
Indtil nu har mange par haft muligheden for at tilmelde sig turneringer med pointgrænser op til et år frem, og disse turneringer opererer med pointgrænse på tilmeldingstidspunktet, så betyder det, at parrene kan spille sig til rigtigt mange point i den periode, der ligger mellem tilmeldingstidspunktet og turneringsstart. Det er ikke nogen mulighed at køre med pointgrænser ved deadline, da dette vil være en umulig opgave for arrangørerne at administrere, og det vil på sigt slå bunden ud af arrangørernes muligheder for at lave ordentlige turneringer, så vi synes, dette tiltag er det bedst mulige, så vi sikrer, at par ikke kan spille sig til alt for mange point i perioden mellem tilmelding og deadline.
Flere point i DPF1000-rækkerne
Der vil i DPF1000-rækkerne blive uddelt flere point til finalister og semifinalister.
Hvorfor?
Mange spillere har problematiseret det uhensigtsmæssige i, at vinderne af DPF400-rækkerne (som består af 1. runde-taberne fra DPF1000-rækkerne) får næsten lige så mange point som semifinalisterne i selve DPF1000-rækken. Vi er enige i, at det ikke passer godt sammen, og derfor vil både finalister og semifinalister vinde flere point fremadrettet. Guleroden pointmæssigt ved at komme i semifinalen i DPF1000-rækken skal grundlæggende være større end guleroden ved at vinde DPF400- rækken.
Deadline for tilmelding
Alle turneringer med rang af DPF200 og derover skal nu have deadline for tilmelding nøjagtigt 10 dage før kl. 22.00.
Hvorfor?
Vi vil gerne sikre, at spillerne, der deltager i de højeste kategorier, altid ved, hvornår en turnering lukker for tilmelding. En lørdagsturnering lukker eksempelvis altid onsdag kl. 22.00 ti dage før turneringsstart. I de lavere kategorier har arrangørerne stadig fleksibiliteten til at bestemme, hvornår fristen går, så længe det senest er ti dage før turneringsstart.
Afbud i DPF2000/1000/500
Der skal meldes afbud i god tid ved de største turneringer.
Hvorfor?
I de ovenfor nævnte kategorier kan man ikke indsætte reserver, som man kan i de lavereliggende rækker. Et afbud fra en spiller er i bund og grund lig med et afbud fra hele parret. Der har dog været nogle eksempler, hvor vi modtager afbuddet meget sent, og derfor først kan hive et par ind fra ventelisten i sidste øjeblik. Det skaber selvfølgelig noget rod for de par, som pludselig skal møde et andet par, end det par de oprindeligt havde forberedt sig på. Derfor skal man nu senest melde afbud fredag kl. 11.00 ved en fredagsturnering, fredag kl. 14.00 ved en lørdagsturnering og lørdag kl. 14.00 ved en søndagsturnering. Er afbuddet ikke faldet inden de nævnte tidspunkter, så vil parret blive erstattet af en bye i lodtrækningen og derfor også definitivt miste muligheden for refusion af sit deltagergebyr.
Tanker om Lunar Ligaen (herrernes)
Faste spilledage i herrernes elitedivision
Hvorfor?
Som man kan se i 2025-kalenderen, så er der allerede lagt terminer ind til Lunar Ligaens elitedivisionskampe. Med den landsdækkende elitedivision går vi en stærkere og mere elitær række og struktur i møde. Vi har ønsket at bevare holdenes hjemmebaner, fordi holdene/centrene er så dygtige til at skabe events omkring hjemmekampene, og vi har valgt at imødekomme et ønske om at spille flere kampe fredag aften. Derfor vil Lunar Ligaens elitedivisionskampe i 2025 blive spillet enten fredag eller lørdag i samme weekend. DPF vil på forhånd bestemme, hvilke kampe der spilles hvilke dage, men som udgangspunkt kan man forvente, at de fleste vest-vest- og øst-øst-opgør spilles fredag aften, mens de fleste vest-øst-opgør spilles lørdag med start om eftermiddagen. Vi vil på denne måde sikre, at alle interesserede får nemmere ved at følge med i elitedivisionen, og vi vil samtidigt give muligheden for at lave deciderede rundeoptakter og -nedtakter. Herudover kan vi rigtig godt lide ideen om at flere kampe spilles samtidigt, så man som padelentusiast får de her store Lunar-dage, hvor man kan følge en masse elitepadel på én og samme tid. Det vil ikke længere være muligt at skubbe kampe, så de ikke spilles i samme runde som de andre kampe, og i den sidste spillerunde vil alle kampe blive spillet samtidigt fredag aften. På den måde minimerer vi den mulighed, at man kan spekulere i og udnytte andre resultater. På sigt er det bestemt også en mulighed, at samme struktur skal implementeres i kvindernes elitedivision og måske endda også i herrernes 1. division, som allerede fra den kommende sæson vil være ekstremt stærk.
Tanker om DPF500- og DPF200-turneringer
Der vil blive afviklet færre store turneringer i 2025
Hvorfor?
I 2025 falder antallet af DPF500-turneringer markant, men også DPF200-turneringerne er der blevet skåret ret hårdt i. Dette skyldes, at vi i 2024 har set flere og flere af disse turneringer, som ikke har matchet det niveau, som vi forventer af de kategorier. For stort et udbud har gjort, at de bedste spillere spreder deres tilmeldinger ud til flere turneringer, og det betyder, at vi oplever en ikke-jævnbyrdig matchning i rigtigt mange turneringer og rækker. Noget af det allervigtigste for DPF på turneringsområdet er, at rækkerne er jævnbyrdige. Det betyder ikke, at vi ikke kommer til at se folk, der bliver overmatchet længere, men vi tror, at vi på denne måde vil sørge for, at der generelt er større jævnbyrdighed i rækkerne. Hos kvinderne har det været endnu mere udtalt, og her har der i nogle turneringer været et kolossalt spring pointmæssigt fra bedste til dårligste par i en given række. Ved at indsnævre udbuddet af kvinderækker i de høje kategorier, som vi har gjort her, så forsøger vi at samle kvinderne til de samme turneringer. En samlet konsekvens for alle på dette niveau er, at man nok skal påregne at tilbagelægge nogle flere kilometer på landevejen, hvis man stadig vil kunne spille mange DPF-turneringer. Der er ikke længere tre lokale DPF200-turneringer fra fredag-søndag i samme uge.
One Response
Hej med jer.
Tanker om lunar ligaen.
Jeg ville overveje om man ikke se ind i, at det maksimale antal hold er ved være nået.
Jeg oplever, at når vi skal booke baner til hjemmekampene er det næste umuligt uden du kender en som kender en, så man kan få lov til at booke lidt før andre.
Jeg ved at mange andre har været i samme situation, med megen frustration til følge.
Det var blot en tanke herfra.
/Henrik