Første FIP Instructor Level 1 kursus i Danmark

I dagene 7-10 marts afholdte Dansk Padel Forbund(DPF) i samarbejde med det internationale padel forbund FIP,  det første officielle internationale trænerkursus “FIP Instructor Level 1”  i Danmark.

11 spændte deltagere med vidt forskellig baggrund stod foran 41 timers intens undervisning på og uden for banen, samt eksamen efter 3,5 dages undervisning.

Kurset var på virkeligt højt niveau og Dansk Padel Forbund arbejder også på at “fylde” hullet ud mellem deres eksisterende Padeltræner Introkursus og FIP Level 1 kurset.

Under ledelse af Norberto Nesi blev deltagerne, på og udenfor banen, ført gennem spillets facetter, både hvordan de skulle indlæres på egen krop og hvordan de skulle læres videre til nye padelspillere. Alt i alt en meget grundig gennemgang, der ligeledes tog højde for deltagernes forskellige erfaring på padelbanerne inden kursets begyndelse.

Niveauet på det intense forløb blev holdt oppe af undervisningens kvalitet og deltagernes store interesse og høje humør. Den sammensætning gjorde at de 10 timers lange dage forløb så gnidningsfrit som sådanne dage, spækket med ny information, nu engang kan gøre.

Kurset foregik på engelsk, hvilket dog ikke udgjorde nogen umiddelbare forhindringer, om end lidt ekstra tænken sig om engang imellem.

Alt i alt et fedt kursus som gav deltagerne det bedst mulige afsæt for at starte undervisning af nye og eksisterende padelspillere.

Flere af deltagerne på kursus er nu på vores officielle trænerliste som du kan se her

In Sport Open 2019

tv. Nils og Morten i midtenTobias og Esben og th. Carsten og Daniel.

Første ranglisteturnering i Jylland er slut. Vi fik hilst på en masse nye spillere, og hold da op, de var dygtige.
Finalen i A kategorien blev et lokalopgør mellem Nils Skajaa og Morten Kirk Brødbæk på den ene side af nettet og Tobias Stemann Lau og Esben Hess-Olesen på den anden side. Efter en tæt og spændende 3 sætter kunne Tobias og Esben sige tak for kampen med et lidt større smil på læberne end deres modstandere.
Finalen i B kategorien blev et fynsk opgør mellem Carsten Suh Høi Meier og Daniel Andresen på den ene side af nettet og Christian Nybroe og Janus Hansen på den anden side. Efter blot 2 partier fik Janus desværre en skade og måtte trække sig og kampen var derfor meget hurtigt afgjort med sejr til Carsten og Daniel.

Der skal lyde en stor tak til In Sport for præmier og lån af baner, godt selskab. Vi vender meget gerne tilbage en anden gang.

Vi har endnu en gang arbejdet lidt med formatet for fremtidige turneringer og har denne gang, som tidligere, haft en kategori A hovedturnering og en bonusturnering. Denne gang har bonusturneringen dog, modsat tidligere givet ranglistepoints.

Ranglisten er opdateret og kan ses her
Resultatet af hovedturneringen kan ses her
Resultatet af bonusturneringen kan ses her
Billeder af alle deltagerne kan ses her

2nd arctic tournament

Lige ankommet i Turku

Weekenden den 18-20 Januar 2019 blev det andet år i træk hvor Danmark deltog i “Arctic veteran tournament” i Finland. 16 danske spillere tog denne gang afsted og modstanderne var Belgien, Finland, Tyskland og Holland. Inden afgang til Finland blev vi ramt af en anden type modstander end dem vi skulle op og møde nordpå. En brækket arm sat på plads med skruer, alvorlig sygdom i familien, en forstuvet ankel, en tennisalbue og til slut en enkelt spiller der kom for sent op og måtte tage et senere fly til Helsinki og missede dermed sin første kamp. En anden fik afleveret et par nye spillersko i Kastrup lufthavn som skulle transporteres af en helt tredje person. I det store hele et kompliceret puslespil der skulle gå op og alle gjorde sit for at det skulle lykkes. Forskellige tasker var pakket med spillertøj, noget var afhentet dagen inden i Madrid, andet var pakket og trykt i ordentlig tid men vigtigst af alt, Vi var et TEAM og alle bidrog til at hver eneste brik i puslespillet fandt sin plads.


Kvindeholdet i deres tøj sponseret af Yonex

Få af os var privilegerede og var allerede indlogeret på Scandic Hotel torsdag den 17. Januar. Fredag morgen ankom de fleste lige i god nok tid til at kunne tjekke ind på deres værelser inden afgang til de to padelklubber hvor turneringen skulle afholdes. Resten ankom direkte fra lufthavnen og ud i klubben hvor der var kampstart kl 14:00. Kvindeholdet + var på plads i god tid i Padelclub.fi i Vantaa hvor deres kampe skulle afvikles fredag og lørdag.


.


Herreholdet i deres tøj sponseret af BullPadel
Fiberskade

I padelclub.fi i Espoo var herrernes holdkaptajn på overarbejde fra start. Der skulle afvikles kampe i 45+, 50+ og 55+. Med et par afbud i sidste øjeblik og en spiller der stadig var på vej skulle der kreativitet til at løse opgaven. 20 minutter inde i første kamp sker det der bare ikke må ske når man er rejst helt til Finland for at spille en masse padel og kæmpe for et veteranlandshold. En kedelig fibersprængning får sat én af vores spillere helt ud af spillet. Heldigvis for ham var der gratis øl i klubberne, en besked der blev leveret til stor begejstring for alle deltagere inden kampstart. Finnerne må ikke sælge alkohol i klubberne. Det problem blev løst ved at gøre øl gratis.
Der blev kæmpet fuldt ud i begge haller og alle makkerpar opnåede at vinde en eller flere kampe. Et par ødelagte briller der fik sig en flyvetur men hurtigt og effektivt blev tapet sammen igen, satte heller ikke en stopper for os, klimaks nåede da vores spiller med skruer i armen måtte gå ind og spille. Han spillede efter eget udsagn “som en brækket arm” 🙂


Lørdag aften blev vi alle kørt i bus til et flot spisested med tilhørende finsk saunaområde. Så det var bare af med klæderne, i sauna og ned og dyppe sig i Det Baltiske Hav. I minus 11 grader, med sne og sidevind, blev det en grænseoverskridende og uforglemmelig oplevelse for de fleste.
Om søndagen blev både kvindernes og herrernes bronzekampe og finaler afholdt i centeret i Vantaa. Danmark havde spillet sig til bronzekamp i herre 50+ og kvinder 40+. Kampe der kun skulle have varet 40 minutter udviklede sig til lange dramaer med tiebreaks, masser af publikum, høje udbrud og ikke mindst testede nogle af spillerne battets holdbarhed i nærkontakt med gulv og vægge. Med matchbolde til Danmarks fordel flere gange endte det alligevel med nederlag. Man kan sige det var marginaler, men læringen var jo at vi enten fejlede eller ikke lukkede kampene da vi havde muligheden.
Høj musik, dans og en frokost med “rensdyr” satte punktum for en virkelig fed padelweekend med super stemning mellem alle holdene.


En af klubbens T-shits med vise ord

Stor tak til alle implicerede parter
En kæmpe ros til padelclub.fi for at organisere et vellykket arrangement med sådan et stort antal deltagere. De havde taget opgaven alvorligt og alle detaljer var gennemførte. Med respekt for deres overskud vil vi, i Dansk padel Forbund, sende dem en stor tak samt en konstruktiv evaluering.
Tak til Mikael Thobo for at hente herrernes Bullpadel trøjer i Madrid. Du var en uundværlig hjælp under organisering af herrenes kampe. Vi ønsker dig superhurtig “recovery” med armen…..
Tak til alle spillere for jeres deltagelse og engagement, I har været et fantastisk godt selskab og et godt samarbejdende team. Vi ser frem til endnu flere sjove padelstunder sammen med jer.
Og til Helle Pedersen, endnu engang tak for at komme flyvende fra Spanien og bidrage med dit rutinerede spil og hjælpe os med at sætte et kvindehold for Danmark.
Tak til dig Marianne Rasmussen, for dit personlige initiativ og en særlig stor tak til Yonex for at støtte vores sport ved at sponsorere noget flot og lækkert spillertøj til kvindeholdet.


Finland by night

Flere af os har allerede sat et stort X i kalenderen til næste års “Arctic tournament”.

Billeder fra turen kan ses her


Dropshot Danish Open 2019

Dropshot og ProPadel CPH indbyder, i samarbejde med Dansk Padel Forbund, alle spillere i Danmark til at deltage i “Dropshot Danish Open 2019”.

Denne gang bliver der følgende kategorier:

Turnering er en ranglisteturnering som afholdes fredag, lørdag og søndag d. 22-24 marts 2019 i ProPadel CPH, Kattegatvej 6, Nordhavn.

 • Kvinde senior (12 par). d. 23 marts kl. 9 til d. 24 marts kl. 17. Tilmeld dig her.
 • Herre senior kategori A  (16 par ). d. 23 marts kl. 9 til d. 24 marts kl. 17. Tilmeld dig her.
 • Herre senior kategori B (16 par ). d. 22 marts kl. 17 til d. 23 marts kl. 16. Tilmeld dig her.

Arrangørerne har 4 wild cards i hver herrerække og 3 i kvinderækken. Disse uddeles bl.a. til kvalificerede par i Sverige, Norge og Baltikum.

Deltagergebyret dækker:

 • Tilmelding og deltagelse i turneringen
 • Min. 2 kampe
 • Indskrivningsgave
 • Mad fra Løgismose/Meyers, sodavand fra State, nødder, lakridspiber fra Cloetta og energibar fra RationIndskrivningsgave
 • Nye bolde til alle kampe

Tilmelding*:

Deltagerprisen er 250 kr. pr. spiller som betales til Propadel via mobilepay til 32496.
Tilmelding skal ske senest d. 11 marts 2019. Tilmelding forudsætter at du er oprettet i Setteo og har købt en spillerlicens udstedt af Dansk Padel Forbund. Du kan læse mere om spillerlicensen her.
Det er kun muligt at stille op i én række og deltagelse accepteres efter ranglisteplacering, og dernæst efter “først til mølle” princippet. Ved flere tilmeldte i Herre A vil de lavest rangerende par blive placeret i Herre B.

* Tilmelding er først gældende når både registrering i setteo og betaling af deltagerprisen er registreret.

Eventuelle spørgsmål sendes til  moc.1555844621liamg1555844621@hpcl1555844621edapo1555844621rP1555844621

DPF Dropshot Danish Open Flyer
DPF Dropshot Danish Open kampprogram

Under dette stævne vil der blive taget billeder. Materialet vil blive anvendt på vores hjemmeside, Facebook og evt. sendt til trykte medier som aviser ol.
Rent legalt betyder det: Ved at deltage i dette stævne, hvad enten det er som spiller, træner, tilskuer eller andet, giver De Deres samtykke til, at arrangøren kan tage, videregive og modtage billeder af Dem, uden at nogen parter kompenseres herfor. Arrangøren har ret til at offentliggøre optaget materiale selv eller gennem en tredjepart. Optagelserne forventes at være af en karakter, som ikke vil indeholde følsomme personoplysninger(som defineret i Databeskyttelsesforordningen).

Padeltræner kurser

Vi runder de 40 baner i Danmark inden foråret er omme og der har været en del forespørgsler på trænerkurser. Både korte introkurser og det fulde FIP certificerede kursus .

Vi tilbyder derfor i løbet af foråret følgende kurser som vi håber vil dække behovet lige her og nu.

Alle kurser kan selvfølgelig ses i vores aktivitetskalender.

Padeltræner introkursus

Kurset er målrettet spillere der allerede har en træneruddannelse fra en anden ketchersport som tennis, badminton og squash eller som har spillet padel i et par år.

Kurset skal kun ses som en introduktion til padel for trænere eller som forberedelse til et certificeret FIP trænerkursus. Målet med kurset er at gøre deltagerne i stand til at lære begyndere grundlæggende padelslag og taktik.

Kurset varer 1 dag fra 9-16 og vil være med dansktalende trænere. Prisen bliver 750 kr.

Vi har planlagt 2 af disse kurser på følgende datoer:

 • Grøndal Multicenter d.16 marts 2019
 • Vester Skerninge Tennis Klub d. 27 April 2019

Padeltræner Level 1 FIP certificeret kursus

Kurset er målrettet spillere der har spillet padel i nogle år og som ønsker at tilbyde træning på et mere professionelt niveau.

Kurset giver deltagerne mulighed for at tilbyde padeltræning i såvel Danmark som andre lande. Der er plads til 8 deltagere på kurset.

Målet med kurset er at uddanne trænere der kan tilbyde træning til spillere på stort set alle niveauer.

Vi planlægger et af disse kurser, med option på endnu et hvis forhåndstilmeldingen er stor. Datoerne bliver:

 • Sjælland d. 7 – 10 marts 2019 (Start 1530 d. 7)
 • Vestdanmark d. 14-17 marts(Kun hvis tilmeldingen er stor nok)

Kurset varer ca. 3,5 dage med engelsktalende trænere. Mødetiderne er ca.:

 • Dag 1: 1530 – 2030
 • Dag 2: 0845 – 2015
 • Dag 3: 0900 – 1945
 • Dag 4: 0900 – 1600

I alt 41 timers koncentereret padelnørderi, fordelt på 10 timers teori og 31 timers praktik på banen, så I får virkeligt noget for pengene.

Praktiktræneren bliver Norberto Nesi fra Padelzentrum i Holland og teorien omkring padels historie mm. kommer Daniel Patti, den tidligere FIP præsident og tager sig af. 

Prisen bliver 4000 kr. for DPF medlemmer og 4500 for ikke medlemmer. Sandwich til frokost, frugt og drikkevarer er inkl. i prisen.

Tilmelding sker ved at overføre deltagerbeløbet via mobilepay på 77505 eller som bank overførsel til Sydbank
Reg.Nr.: 7045
Kontonr.: 1142346

Du kan læse mere om FIP Academy her.

Course FIP Padel Instructor level 1

FIP Instructor Level 1 Exam

Index English Level 1

Skriv til os hvis du ønsker at deltage i et eller flere kurser.

Aktivitetskalender for hele Danmark

Vi vil rigtigt gerne samle information om alle padelaktiviteter i Danmark, med det formål at give alle spillere hele landet nem adgang til information, om planlagte turneringer og træninger mm.

Håbet er også at kalenderen vil blive brugt til at planlægge turneringer mm., så vi undgår at lægge flere begivenheder på samme tidspunkt.

Aktivitetskalenderen er allerede opdateret med alt hvad vi ved og har hørt om.

Hvis du planlægger turneringer, træninger ell.  eller hører om noget du gerne vil have med i kalenderen skal du bare kontakte os, så opdaterer vi kalenderen med det samme.

Se kalenderen her eller klik på menupunktet “Aktivitetskalender

Du kan subscribe på kalenderen i f.eks. outlook eller google calender ved at bruge denne url

DPF In Sport Open 2019

Dansk Padel Forbund indbyder alle spillere i Danmark til at deltage i “DPF In Sport Open”.

Deltagerprisen er 250 kr. pr. spiller opdelt i et tilmeldingsgebyr på 100 kr.  som betales ved tilmelding og et turneringsgebyr på 150 kr. der betales efter evt. kvalifikation eller ved ankomst.

Turnering er en ranglisteturnering som afholdes lørdag og søndag d. 2-3 februar 2019 i Match padel tennis Aarhus, Sindalsvej 2, 8240 Risskov. (Fredag kan blive taget i brug ved mange tilmeldte par )

Tilmelding senest d. 25 januar 2019. Du kan tilmelde dig her.  Tilmelding forudsætter at du er oprettet i Setteo og har købt en spillerlicens udstedt af Dansk Padel Forbund. Du kan læse mere om spillerlicensen her.

Med Bullpadel Open 2018 og DM 2018 som erfaringsgrundlag arbejder vi videre med det fremtidige format for DPF turneringer.
Denne gang bliver der følgende kategorier:

 • Kvinde senior (8 par )
 • Herre senior kategori A  (16 par )
 • Herre senior kategori B (8 par )
 • Herre veteran 45+ (12 par – kun søndag)

OBS: I tilfælde af at der er flere tilmeldte par end det angivne antal i kategorierne, afholdes der kvalifikationskampe fredag d. 1. februar fra kl. 17.00. Man kan kun være tilmeldt i en kategori.

Tilmeldingsgebyr på 100 kr. pr. spiller. Tilmeldingsgebyret dækker:

 • Tilmelding
 • Deltagelse i evt. kvalifikation
 • Indskrivningsgave
 • Nye bolde til alle kampe

 

Turneringsgebyr på 150 kr. pr. spiller. Turneringsgebyret skal betales hvis man deltager direkte i turnering eller efter en evt. kvalifikation. Turneringsgebyret dækker:

 • Deltagelse i turneringen
 • Min. 2 kampe
 • Nye bolde til alle kampe

 

Tilmelding*:

Via Setteo og ved betaling af 100 kr. pr. spiller med mobilepay til 77505 inden d. 25 januar 2019.

* Tilmelding er først gældende når både registrering i setteo og betaling af tilmeldingsgebyr er registreret.

Alle deltagere skal :

 • Have en spillerlicens udstedt af Dansk Padel Forbund. Læs mere om spillerlicensen her

 

Eventuelle spørgsmål sendes til kd.dn1555844621ubrof1555844621ledap1555844621ksnad1555844621@gnir1555844621enrut1555844621.

DPF In Sport Open Flyer

Under dette stævne vil der blive taget billeder. Materialet vil blive anvendt på vores hjemmeside, Facebook og evt. sendt til trykte medier som aviser ol.
Rent legalt betyder det: Ved at deltage i dette stævne, hvad enten det er som spiller, træner, tilskuer eller andet, giver De Deres samtykke til, at arrangøren kan tage, videregive og modtage billeder af Dem, uden at nogen parter kompenseres herfor. Arrangøren har ret til at offentliggøre optaget materiale selv eller gennem en tredjepart. Optagelserne forventes at være af en karakter, som ikke vil indeholde følsomme personoplysninger(som defineret i Databeskyttelsesforordningen).

DM 2018 resultater

En herlig weekend er slut og 4 par står tilbage med et trofæ i hånden der viser, at de kan kalde sig Danmarksmestre i Padel – kæmpe tillykke til dem.

Fra Dansk Padel Forbunds side, vil vi gerne sige tak til både spillere og tilskuere, der har været med til at gøre weekenden til en herlig padeloplevelse – både på og uden for banen. Lad os få mange flere af dem sammen.

Vi har lært en masse og håber på, at vi hver gang kan løfte det til et endnu højere niveau, så skriv meget gerne, hvis I har idéer til hvordan det kan blive bedre i fremtiden.

Følg os på facebook(Giv os et like) og kik i vores aktivitetskalender, for oplysninger om kommende padelarrangementer.

Lidt links:

 

Vinderne blev:

 

Program for DM 2018

Så er vi klar med programmet for Danmarksmesterskabet 2018 i den kommende weekend.

I finder et deltagerbrev med praktiske oplysninger, samt et kampprogram for lørdagen her.

Der spilles i følgende kategorier:

I kan se turneringsplan og program under henholdsvis draws og schedule i de ovenstående kategorier ved at klikke på den enkelte kategori.

Vi glæder os til at se jer på lørdag og søndag og ser frem til en rigtig god weekend.

Med sportslige hilsner
Dansk Padel Forbund

Friendly international arctic padel tournament 2019

Så er der kommet et præliminært program fra Finland. Du kan se det foreløbige program her og den officielle flyer her.

Danmark stiller som minimum med et hold i kategorierne herre 45+ og 50+, og vi arbejder hårdt på også at få et kvindehold og måske også et 55+ hold med.

Vi kan stadig bruge spillere i alle kategorier, så meld ind hvis du har lyst og tid til at tage med og få en super padeloplevelse.

Invitation Arctic Padel 2019

Load more